неделя, 24 януари 2010 г.

България търси талант, Парти и Dem Divas


Оказа се доста силна седмица.. Имахме 1 седмица да подготвим нещо страхотно за втория кръг на "България търси талант", трябваше и визията да решим пак за нула време. Но когато работиш в най-голямо напрежение, но и с положителна емоция и нагласа, тогава си способен да направиш чудеса. Така стана с нас тази седмица - за пръв път сами си подарихме чудо!

Не знаем дали някога сме танцували така, както като излязохме пред журито и публиката. Но със сигурност не са ни се радвали така - продължаваме напред с 3 "ДА"-та, Магърдич Халваджиян и цялата публика на крака! Още по време на самия танц настроението на публиката вдигна още повече адреналина с виковете и отброяването на такта. И каквото и да стане в следващите кръгове, емоцията, щастието, което изпитахме няма да се забрави никога!

Това се оказа още един повод за празнуване и партито ни в клуб The Moon вчера беше още по-радостно за нас. Дойдоха много от нашите приятели, танцувахме и се забавлявахме с тях, с Knas, Lil Dob и със страхотната подкрепа от пулта в лицето на ISP и Fruit Sessions.



С две думи - силна седмица.
Какво предстои ли? За щастие, много неща! Новата ни зала вече е факт, тренировките тръгват с пълна сила, а ние събираме идеи за следващия кръг на новото риалити. Междувременно може и да ви изненадаме с още някое парти. Знае ли човек. :)

Благодарим на всички, които са до нас и които ни подкрепиха!

понеделник, 18 януари 2010 г.

Нова зала от 23-ти януари

Новата зала за тренировките на Dem Divas за начинаещи има нов адрес от 23-ти януари.
Адресът е гр. София, ул. Г.Раковски 107 (срещу Операта, на ъгъла на Раковска и Дондуков)

Тренировките ще бъдат всяка събота и неделя от 17.00 ч.; месечната такса е 30 лв.
Носете добро настроение, удобни чисти спортни обувки и дрехи, в които да се чувствате комфортно докато танцувате.

Очакваме ви!

п.с.
Ето къде е залата и на картата (кликнете я за да я видите по-добре ;)

неделя, 17 януари 2010 г.

От зала на зала - или защо всъщност сме в нова зала...

"Чл. 1. (1) Този закон има за цел да осигури защита и условия за разширяване на конкуренцията и на свободната инициатива в стопанската дейност.
(2) За целите по ал. 1 законът урежда защита срещу споразумения, решения и съгласувана практика, злоупотреба с монополно и господстващо положение на пазара, концентрация на стопанската дейност, нелоялна конкуренция и други действия, които могат да доведат до предотвратяване, ограничаване или нарушаване на конкуренцията." - Закон за защита на конкуренцията, изм. ДВ. бр.107 от 9 Декември 2003г., в сила


Защо отваряме темата с цитат от Закона за защита на конкуренцията? Защото наскоро бяхме принудени да търсим нова зала заради истеричния страх на управата на Читалище Денкоглу с представител Панайот Панайотов(София, ул. Цар Асен 80), че тренировките по хип хоп танци на Dem Divas ще накърни сериозно интересите на школата по класически и модерен балет "Финес" (приложен е линк, нека направим малко реклама на школата, изглежда нямат достатъчно) с "педагог" Златина Владимирова-Йовчева, тъй като сме представлявали пряка конкуренция и НЯМАМЕ право да бъдем такава в нейното читалище!

Интересен аргумент - ако бяхме нормална и развита европейска държава, това нямаше да остане така. Нещо повече - нямаше да се случи.

Първо само по себе си звучи абсурдно и леко истерично. Изглежда въпросната госпожа/ица е толкова неуверена в собствения си контингент, че се страхува ние да не го намалим значително, при все че тя преподава модерен балет от години и учениците й я познават и са свикнали с нея. Второто условие беше не по-малко атрактивно - да не пускаме НИКАКВА реклама на нашите тренировки и да бъдем затворено общество. Само при изпълнение на това условие, биха ни дали сакралното си разрешение да останем в тяхната зала... Което само по рода си е пряко нарушаване на Закона за защита на конкуренцията (като тук дори е малко спорно доколко тренировки по хип хоп са пряка конкуренция на тези по модерен балет.. но това е подробност).

Още по-вълнуващ беше и фактът, че Dem Divas ползваме залата от ноември месец, но управата на читалището реши да се опита да ни изгони седмица преди официалното откриване на тренировки за начинаещи. Което допринася към казуса и всякаква липса на морал и добросъвестност. Съответно цялата ситуация беше придружена с тормоз по телефона и други неправомерни мерки спрямо нас.

В крайна сметка решихме да не предприемаме правни мерки. Засега... При всички положения и подобни хора не заслужават нашето присъствие там, затова от 23ти януари ще се помещаваме в нова зала - на ъгъла на бул. Дондуков и ул. Раковски. Там хората поне изглеждат нормални. Или поне засега. Стискайте палци.

събота, 9 януари 2010 г.

Dem Divas party, club The Moon @23.01.2010

Първото официално парти на Dem Divas вече е факт! С подкрепата на DJ ISP, Fruit Sessions и club The Moon, всеки приятел на Dem Divas ще може да танцува с нас и да се забавляваме заедно и извън танцовата зала!



Divalicious бийтове цяла нощ, специални танци от дивите и подбрана музика от DJ-те ISP и StayCool ще забавляват гостите в The Moon. Датата е 23 януари (събота), началото на партито е в 23.00 ч., а входът ще бъде 5 лв. За всички divas - без вход!

Очакваме ви с нетърпение!

понеделник, 4 януари 2010 г.

DEM DIVAS DANCE SPOT отваря врати на 16 януари



Най-сетне се задава дългоочакваното събитие - новата зала на Dem Divas отваря врати!
Датата е 16 януари, а часът - 19.30!
facebook event ТУК

Ако още не сте се решили къде ще танцувате тази година, значи сте попаднали на абсолютно точното място. Тренировки ще има всяка седмица, събота и неделя от 19,30 ч. баш в центъра на София. През следващите седмици ще се раздвижите доста добре на старателните загрявки, а с изучаването на нови хореографии ще разкостим наред хип хоп танцувалните стилове. Наред с това ще подобрим значително вашата танцова техника и култура.
Като странични действия могат да се наблюдават подобряване на стойката, походката, леко отслабване и стягане на активните мускули.

Очакваме ви с нетърпение на 16 януари 2010 от 19.30 ч. на нашата първа тренировка!


Виж на картата (кликни върху нея, за да я видиш по-добре) >>